Stații și linii noi pentru transportul local din Târgu Mureș

Din data de 1 Februarie 2024, au fost introduse 4 rute noi de circulație pentru autobuze

 

Astfel:

 

Linia 7cartierul Mureșeni Sat – conexiunea celor trei cartiere Mureșeni Sat, Dâmbul Pietros, 7 Noiembrie, se va realiza prin Linia 7, care va pleca din Mureșeni Sat, oferind posibilitatea de transfer pe str. Gh.Doja cu alte linii de transport circulând în direcția Centru – Spitalul Județean.

 

Linia 9, cartierul Maurer – Linia 9 asigură legătura cartierului Maurer cu zona centrală a municipiului în zona Cardinalul Iuliu Hossu și a Poli 2, continuând spre B-dul 1Decembrie 1918 și zona comercială Shopping City. În prezent cartierul Maurer este deservit parțial de serviciul de transport public, astfel că această linie va crește accesibilitatea cartierului, oferind posibilitatea de transfer cu alte linii de transport în zona Centrală, dar și la capăt de linie Shopping City.

 

Linia 11, cartierul Unirii – Linia 11 deservește conexiunea cartierului Unirii, str. Mărului și str. Pomilor cu zona Centrală și zona de nord al orașului. Noua linie vine în ajutorul elevilor și studenților care frecventează cursurile instituțiilor educaționale din această zonă.

 

Linia 22, European Retail Park – Linia 22 este o cursă rapidă între cele două centre comerciale ale municipiului, European Retail Park și Shopping City.

 

Rutele nou înființate vor avea caracterul unor linii urbane cu circulație permanentă, atât în zilele lucrătoare, cât și în zilele nelucrătoare. În ceea ce privește stațiile, la nivel urban localizarea acestora nu va suferi modificări majore. Aceste suplimentări au fost posibile ca urmare a creşterii bugetului pentru transportul public, a monitorizării pe termen lung a liniilor din oraș, dar şi pe baza analizei solicitărilor venite din partea călătorilor.

Noua rețea și orarul transportului lansate în 2020 sunt apreciate de locuitorii din Târgu Mureș și de cei care aleg transportul local cu autobuzul. Calitatea serviciului este monitorizată și îmbunătățită constant de către municipalitate și Compania de Transport Local SA.