Új útvonalak a Marosvásárhelyi tömegközlekedésben

2024 február 1-től még 4 új útvonallal bővül a marosvásárhelyi tömegközlekedés

 

Ezek:

 

7-es Vonal, Meggyesfalvi negyed – A 7-es vonal az utazóközösség kiszolgálásának javítására tulajdonképpen három városrészt köt össze, Meggyesfalvi, Kövesdomb és a November 7, így átszállási lehetőséget biztosítva a Dózsa György utcában. A 7-es vonal a Főtér–Megyei Kórház irányában közlekedik.

 

9–es Vonal, Maurer negyed – A 9-es vonal a Maurer negyedet köti össze a város központi területével a Iuliu Hossu bíboros megálló és Poli 2 körzetében, továbbhaladva az 1918 december 1 sugárútig egészen a Shopping City bevásárló negyedig. Eddig a Maurer negyedben csak részlegesen volt biztosítva a tömegközlekedés, így ez a vonal növeli a környék elérhetőségét, átszállási lehetőséget biztosítva más közlekedési vonalakkal a Belvárossal, de a Shopping City vonal végén is.

 

11–es Vonal, Egyesülés negyed – A 11-es vonal a Mărului utca és a Pomilor utca közötti Egyesülés negyed összekötését szolgálja a Központtal valamint a város északi területével. Az új vonal azoknak a tanulóknak és hallgatóknak a segítségére lesz, akik a város ezen területein működő oktatási intézményekben tanulnak.

 

22 es Vonal, European Retail Park – a 22-es vonal biztosítja a leggyorsabb eljutási lehetőséget a két bevásárló központ, a European Retail Park és a Shopping City között.

 

A vonalakon a közszállítás, munkanapokon és munkaszüneti napokon is állandó jelleggel üzemel. Ami az megállokat illeti, nem lesz jelentős változás. Ezeket a változásokat a tömegközlekedés költségvetésének emelése, a város vonalainak hosszú távú nyomon követése, valamint az utazók kéréseinek elemzése tette lehetővé.

A 2020-ban elindult új hálózatot és menetrendet megkedvelték a Marosvásárhelyiek és a helyi buszközlekedést választók. A szolgáltatás minőségét folyamatosan ellenőrzi és fejleszti az önkormányzat valamint a Marosvásárhelyi Közszállítási Vállalat Rt.